Kultur gav arbetsklimatet nytt lyft!

Publicerad: 2016-06-25

Bakning2litenKan linedance, yoga, grönsaksskulptering och bakning stärka arbetsklimatet och mota stress? Medarbetare inom Jakobsbergs AVC-nätverk har fått prova olika kulturaktivteter en gång i veckan, i tolv veckor. De första resultaten är lovande.

 


Dansa, sjunga, baka och promenera. Vi har länge vetat att det är kul och avkopplande med kultur och fritidsaktiviteter. Men nu kommer även allt mer forskning som visar att det kan vara rena hälsokuren, öka kreativiteten och stärka känslan av sammanhang.

För cirka ett år sedan infördes ”Kulturpalett för anställda” inom Jakobsbergs AVC-nätverk. Projektet är finansierat av landstingets satsning ”Arbetsmiljölyftet” och utvärderas vetenskapligt av forskare från bland annat Uppsala Universitet och Karolinska Institutet.

Alla 35 verksamheter inom AVC-nätverket fick frågan om att delta. Totalt 93 anställda från tre enheter nappade på erbjudandet.
– Kulturpaletten ska stimulera till kulturaktiviteter under eller i anslutning till arbetsdagen som buffert mot stress och ohälsa och för att stärka positivt arbetsklimat. Och satsningen har tagits emot mycket positivt, säger AVC-samordnaren och forskningsledaren Elisabeth Rydwik.

”Kulturpalett för anställda” bygger på forskningsprojektet "Kulturpalett på vårdcentral" som genomförts för kvinnor med stressrelaterade besvär, där olika kulturaktiviteter paketerats och systematiserats på ett nytt sätt för att främja hälsa.

Kulturpalettpersonal

Nöjda kulturutövare: Från vänster: Elisabeth Rydwik, AVC-koordinator och forskningsledare, Jakobsbergs AVC, Maria Engberg, medicinsk sekreterare och Anna Demirian, undersköterska på Jakobsbergs vårdcentral.

Mix ger bäst effekt

Konceptet går ut på att pröva ett smörgåsbord av kultur i tio-tolv veckor, en timme i veckan.
– Kulturhälsa handlar om att få tillgång till större delar av våra hjärnor, genom att använda fler sinnen. Allra bäst effekt får vi om vi ägnar oss åt flera olika typer av aktiviteter, som stimulerar både rytm, rörelse och det visuella samtidigt, säger Elisabeth Rydwik.

Innehållet i de olika kulturpaletterna ska inspirerats av grundprojektets kulturaktiviteter och utgå från personalens egna önskemål.
– Det är viktigt att lusten får styra och att personalen själva får bestämma vad de är intresserade av. Det är väsentliga kriterier på vad som kännetecknar en hälsosam kultur- eller fritidsaktivitet, påpekar Elisabeth Rydwik och fortsätter:
– Kultur kan vara många olika saker – dans, hantverk, film, matlagning eller stillsamma aktiviteter som yoga.

Trainerutbildning
De verksamheter som valde att delta inom Jakobsbergs AVC-nätverk utsåg 1-2 medarbetare som fick gå en så kallad ”trainer”-utbildning. Där fick de lära mer om metoden, hälsoeffekter av kulturaktiviteter samt konkreta praktiska råd om hur man kan paketera kulturaktiviteter. De spred sedan informationen vidare i sina verksamheter och hjälpte även till att organisera de utvalda kulturaktiviteterna, bland annat linedance, yoga, grönsaksskulptering och att måla med den icke dominanta handen.

Bakning förenar
Att baka kan vara som yoga – med total närvaro här och nu för bästa resultat – kunde Jakobsbergs vårdcentrals egen mästerbagare, undersköterskan Anna Demirian visa. Utifrån önskemål av sina kollegor höll hon en av de mest uppskattade kulturaktiviteterna - en introduktion in i bakningens värld. Deltagarna fick bland annat lära sig känna igen olika brödtyper, vikten av bra råvaror, hur olika sädesslag påverkar brödets egenskaper och hur man kombinerar mat och bröd. Och nästan alltid med lite armenisk touch och små berättelser.
– Min farmor är en stor inspirationskälla och att laga mat och baka bröd är det bästa jag vet. Sedan många år har jag insett att mat är något som förenar oss alla människor, oavsett varifrån vi kommer eller var vi är. Det kom fram fint i vår grupp. Professioner suddades ut och fram kom människan och många skratt, säger Anna Demirian.

Hon får medhåll från en av deltagaren, medicinska sekreteraren Maria Engberg, på Jakobsbergs vårdcentral.
– Det var verkligen inspirerande och kul, och bra för lagandan. Dessutom fick vi något gott att äta till vårt gemensamma fredagsfika. Det var bra att vi själva fick bestämma aktiviteter - både fartfyllda och lite mer rogivande, men tråkigt att det är slut, säger Maria Engberg.

Efter avslutad kulturpalett har fokusgruppsintervjuer genomförts med personal som deltagit och personal/personer som genomfört aktiviteterna. De första preliminära resultaten ser lovande ut. Där framgår bland annat att satsningen spridit mycket glädje och att arbetsklimatet blivit bättre för att man fått träffa sina kollegor i andra sammanhang och fått se nya sidor av varandra. Deltagarna uppgav också en ökad känsla av avkoppling.
– Vi har känt att det varit en bra satsning, och nu visar analysen av intervjuerna även det, säger Elisabeth Rydwik.

EvaBojneCollage

Kulturpalettens grundare: Eva Bojner Horwitz, medicine doktor och kulturhälsoforskare och en av drivkrafterna bakom Kulturpaletten föreläser för intresserad rysk delegation under studiebesök på Jakobsbergs AVC.

Nya minnesceller och hjärnvägar stimuleras
Att kulturaktiviteter påverkar kroppen positivt backas även upp av tidigare forskning. Dans, musik och bild går rakt in känslohjärnan, den är snabb på att ta emot kultur. Men den kanske viktigast effekten är att kultur påverkar våra hjärnor på så vis att de ökar plasticiteten, det vill säga anpassningsförmågan. Nervbanornas omkopplingsstationer används på ett mer effektivt sätt, nya minnesceller stimuleras och nya hjärnvägar mellan hjärnans olika nätverk bildas. Förr trodde man att det bara var möjligt i unga hjärnor. Men så är det inte enligt Eva Bojner Horwitz, medicine doktor och kulturhälsoforskare och en av drivkrafterna bakom Kulturpaletten.
– Det är en myt att vi inte kan lära oss nya saker efter en viss ålder. Hjärnans synapser strävar hela tiden efter att samarbeta om vi bara stimulerar dem på rätt sätt, menar hon.

Hoppas på fortsättning
Kulturpaletten har tagits emot positivt inom Jakobsbergs AVC. På frågan om det blir någon form av fortsättning blir svaret – kanske. Anna Demirian har i alla fall fått frågan från sina kollegor.
– Jag kan tänka mig en ny omgång. Men det kräver en hel del tid, planering och förberedelse för att det ska bli bra, så vi får se, säger Anna.

Elisabet Rydwik skulle gärna vilja att det på något sätt gick att få in fortlöpande i verksamheten.
– Det är en viktig satsning och det vore tråkigt om den stannade av. Det finns en del tankar, men ännu har vi inte fått ihop det på något bra sätt, säger Elisabeth Rydwik.

Text och foto: Daphne Macris

Verksamhet:
Övergripande
Publicerad av:
Daphne Macris
Datum:
2016-06-25