Erbjudande: tre poängutbildningar inom diabetes och MI

Publicerad: 2016-11-24

DoktorshattWEBBNu har du möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom diabetes och motiverande samtal. Tre utbildningar som ger högskolepoäng erbjuds med start i början av 2017. De arrangeras i samarbete med Karolinska Institutet.


Utveckla diabetesteam - poängutbildning på webben!
Att arbeta med diabetesteam har visat sig vara ett effektivt sätt att förbättra behandlingen för patienter med typ 2-diabetes. Via webb och två träffar har du nu möjlighet att fördjupa dig om behandling, riktlinjer och hur man startar en diabetesmottagning på din arbetsplats! Start 7 februari. ANMÄL DIG HÄR.

Diabeteskurs med fokus på primärvårdspatienter
Kursen har gjort oss till bra diabetessjuksköterskor och lyft fram vår viktiga roll. Det säger en av deltagarna på den 7,5 poängsutbildning som ges i höst. Utbildningen riktar sig till distriktssköterskor och sjuksköterskor som har ansvar för patienter med diabetes i primärvården och arrangeras i samarbete med Karolinska Institutet. Kursen syftar till att stärka dig i din yrkesroll och ge dig nya perspektiv med fokus på kvalitet i varje möte med diabetespatienten. Start 23 januari. Intresserad? ANMÄL DIG HÄR.

Motiverande samtal (MI) med patienter i primärvård - kostnadsfri för personal på primärvårdsverksmhet med vårdavtal
Arbetar du i primärvården med patienter som behöver stärkas i sin motivation till förändring? Vill du utveckla din förmåga att föra samtal med patienter med hjälp av en evidensbaserad samtalsmetod? Då kan denna kurs passa dig! Kursens syfte är att deltagaren efter genomgången kurs ska kunna tillämpa Motiverande samtal i dialog med patienter i primärvård. Kursen är kostnadsfri för dig som arbetar i primärvården, inom verksamhet som har ett vårdavtal med Stockholms läns landsting. Start 1 februari. ANMÄL DIG HÄR.

Verksamhet:
Övergripande
Publicerad av:
Daphne Macris
Datum:
2016-11-24