Jan Hasselström utsedd till ny chef för APC!

Publicerad: 2018-11-29

JanHasselström WEBBGrattis till Jan Hasselström, med.dr och specialistläkare i allmänmedicin samt klinisk farmakologi, som utsetts till ny verksamhetschef för Akademiskt primärvårdscentrum, APC.
 – Det känns väldigt roligt att få vara med och vidareutveckla en fin verksamhet som APC och hitta en tydlig roll för organisationen i den framtida kunskapsstyrningen i regionen. Primärvårdens roll som del i den förändrade universitetssjukvården kommer också vara ett viktigt fokusområde framöver, säger Jan Hasselström.


Jan Halsselström har lång och gedigen erfarenhet av primärvård och FoUU-frågor. Förutom att vara fortbildningsledare vid APC arbetar han som distriktsläkare på Storvretens vårdcentral och forskare. I många år har han även jobbat med förskrivningsstöd, information och utbildning till vårdpersonal i sin roll som ordförande i läkemedelskommitténs expertråd för allmänmedicin. Han är också en av initiativtagarna till EK-gruppen som framgångsrikt har tagit fram en modell där producentobunden fortbildning integreras med kvalitetsarbete baserat på vårdcentralernas egna kvalitetsdata.

Jan tillträder tjänsten under våren 2019.

Text: Daphne Macris

Verksamhet:
Övergripande
Publicerad av:
Daphne Macris
Datum:
2018-11-29