Nytt stödmaterial för Fysisk aktivitet på recept!

Publicerad: 2020-11-10

Nytt om FaRDen 10 november lanseras nya blanketter som gör det enklare att förskriva fysisk aktivitet på recept, FaR. Som stöd i arbetet finns även korta filmer som beskriver FaR-metodens olika delar och nytt stödmaterial. Ta även chansen och anmäl dig till någon av de 14 kurstillfällena där vi går igenom de receptblanketterna och stödmaterialet.

Länk till Vårdguivarguiden med mer information om FaR >>

Nytt stödmaterial

I samband med de nya receptblanketterna finns även ny kort film om FaR och FaR-metodens olika delar som vänder sig till dig legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal. Här finns även film som beskriver FaR som vänder sig till patienter, aktivitetsarrangörer och andra som är intresserade av FaR-metoden.

Se filmen på Vårdgivarguiden, du måste scrolla ner på sidan för att hitta filmen >>

Nya receptblanketter

De tre tidigare FaR-blanketterna för barn, ungdomar respektive vuxna har nu ersatts av två nya blanketter. Det är en blankett som ersätter den vanliga blanketten för vuxna. Den andra blanketten är en förenklad version som till exempel kan användas till barn och ungdomar, personer med funktionsnedsättning eller personer som har begränsad kunskap i det svenska språket.

Den nya FaR-blanketten för vuxna är uppbyggd utifrån FaR-metodens olika steg och underlättar förskrivningen av FaR genom att förtydliga viktiga delar i metoden som nuvarande fysisk aktivitet, utvärdering och uppföljning. Det finns även en tillhörande manual som stöd. Den är även anpassad för att användas tillsammans med det digitala kunskapsstödet eFYSS och handboken FYSS. De nya blanketterna finns i Take Care och på Vårdgivarguiden för nedladdning.

Gå utbildning i Teams om nya FaR-blanketter och stödmaterialet!

Ta chansen och anmäl dig till någon av de 14 kurstillfällena som ges under november och december där vi går igenom de nya receptblanketterna och det nya stödmaterialet. Där har du även möjlighet att ställa frågor.

Allt om datum och kursanmälan finner du här >>

Verksamhet:
Övergripande
Publicerad av:
Daphne Macris
Datum:
2020-11-10